fbpx
Право

Центри безкоштовної правової допомоги з’являться в Україні з 1 липня 2014 року – радник Януковича

З 1 липня 2014 року в Україні почнуть роботу центри безоплатної правової допомоги. Про це стало відомо від радника президента України Андрія Портнова. Радник українського президента розповів про це в четвер під час брифінгу.

За його словами, створення в Україні спеціальних інститутів безоплатної правової допомоги передбачається в законопроекті про прокуратуру, який був внесений Віктором Януковичем на розгляд до Верховної Ради . Крім появи центрів, законопроектом передбачається збільшення терміну повноважень генпрокурора України до семи років.

«З метою забезпечення представництва інтересів українських громадян у зв’язку з тим, що органи прокуратури позбавляються цих повноважень, ці повноваження перейдуть до інститутів безоплатної правової допомоги», – пояснив Андрій Портнов.

За словами радника Януковича, уряд України направить значні бюджетні кошти для початку роботи безкоштовних правових інститутів. Зокрема, зазначив Андрій Портнов, йдеться про десятки мільйонів гривень.

«Це буде спрямоване на те, щоб не з 2017 року, а вже з 1 липня 2014 ввести в Україні центри безоплатної правової допомоги», – пояснив радник Віктора Януковича.

Таким чином, як запевнив Портнов, вже з 1 липня 2014 року всі соціально незахищені особи та малозабезпечені громадяни, особи, які були затримані за підозрою у вчиненні кримінального злочину, і всі особи, щодо яких було застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, будуть отримувати безкоштовну правову допомогу. Крім того, безкоштовну правову допомогу отримають всі обвинувачені і підозрювані, а також біженці. Допомога буде надана у вигляді консультацій щодо складання процесуальних документів, супроводження та представництва в суді.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: