fbpx
Економіка

У Хмельницькій області на користь дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування відшкодовано чверть мільйона гривень

У Хмельницькій області на користь дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування відшкодовано чверть мільйона гривень. У ході перевірок з’ясувалося, що в інтернатних і професійно-технічних навчальних закладах ігнорують права дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування на матеріальне забезпечення, виплату соціальних допомог після закінчення навчання. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Хмельницької області.

Наприклад, тільки після втручання прокурора Летичівського району трьом випускникам Голосківського професійного аграрного ліцею з числа дітей цієї категорії виплачено 19 000 гривень допомоги. За реагуванням прокуратури Хмельницького неповнолітні сироти, які навчалися в місцевих закладах, отримали 84 000 гривень одноразових виплат при працевлаштуванні та компенсації на придбання одягу та взуття. Такі ж порушення виявлено у діяльності Волочиського аграрно-промислового ліцею, де після перевірки прокуратури трьом дітям-пільговикам відшкодовано 21 000 грн.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Результативною була і прокурорська перевірка в Балинському вищому професійному училищі Дунаєвецького району: тринадцять учнів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали грошову компенсацію за харчування.

Крім того, посадові особи інтернатних закладів не вживають заходів до захисту прав вихованців на отримання аліментних виплат.

Так, прокуратура області виявила, що адміністрація Вовковинецької загальноосвітньої школи-інтернату використовувала 18,6 тис. гривень аліментів як благодійні внески на придбання побутової техніки. Хоча за законом повинна була зараховувати їх на особові рахунки дітей. Після втручання прокуратури області всі кошти перераховані вихованцям.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Порушуючи права дітей, позбавлених батьківського піклування, щодо своєчасного та в повного обсягу отримання аліментів реагували і прокурори Волочиського, Городоцького, Ізяславського, Красилівського, Полонського районів та інші.

Всього за втручання органів прокуратури області поновлено права 80 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на їх користь відшкодовано майже 300 тисяч гривень соціальних виплат, до відповідальності притягнуто винних посадових осіб інтернатних та навчальних закладів. Прокуратурою області внесено подання про усунення порушень законодавства про соціальний захист цієї категорії дітей.

Джерело: УНН

Читайте також: