fbpx
Політика

Спецслужби Іспанії передавали інформацію про своїх громадян в АНБ США

 Спецслужби Іспанії регулярно надавали американському Агентству національної безпеки інформацію про телефонні дзвінки громадян своєї країни. Про це стало відомо сьогодні, 31 жовтня, з матеріалу іспанської газети El Pais.

 За даними видання, розвідка Іспанії регулярно надавала американським спецслужбам велику кількість персональних метаданих для аналізу. У передані матеріали входила інформація про людину, яка здійснює дзвінок, інформація про те, кому вона дзвонить і дані про тривалість дзвінка.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Зазначимо, що нещодавно прем’єр – міністр Іспанії виступив із заявою, що голова іспанських спецслужб Фелікс Санс Рольдан має намір взяти участь у засіданні одного з парламентських комітетів, на якому обговорюватимуть скандал з прослуховуванням. В даний момент про дату засідання інформації немає.

 Минулого тижня це ж іспанське видання повідомило, що спецслужби Іспанії підозрюють АНБ США в тому, що вони прослухали близько 60 мільйонів дзвінків, здійснених на території Іспанії в грудні минулого року. Зазначимо, що матеріали про стеження надав Едвард Сноуден.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: