fbpx
Право

“Росбалт” позбавлений ліцензії через ненормативну лексику

Московський міський суд задовольнив позовну заяву, подану Роскомнаглядом через вживання в матеріалах інформаційного агентства «Росбалт» лайливої ​​лексики, і визнав недійсним свідоцтво про його реєстрацію.
 
За словами адвоката «Росбалта» Дмитра Фірсова, рішення Мосміськсуду набуде чинності через місяць, проте, це відбудеться тільки в тому випадку, якщо вищестояща інстанція не задовольнить скаргу інформагенства. Захист «Росбалта» впевнений у неправомірності позову Росспоживнагляду. Якщо суд буде задовольняти подібні клопотання, «це фактично означатиме можливість закриття за поданням відомства будь-якого ЗМІ», заявив адвокат.
 
Представники «Росбалта» неодноразово вказували на той факт, що всі претензії на їх адресу необгрунтовані, оскільки нецензурна лексика містилася не в матеріалах редакції, а в роликах з YouTube, розміщених на їх порталі.
 
Раніше Роскомнагляд  наполягав на повному закритті агентства «Росбалт», що викликало критику з боку депутатів Державної думи, Громадської палати і Ради з прав людини при президенті Росії.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 

Суд над "Росбалтом" (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: