fbpx
Політика

Путін раптово перевірив сили ядерного стримування

Російський президент Володимир Путін провів раптову перевірку і навчання сил ядерного стримування, військово-космічної оборони, флоту і авіації. "Виконано пуски балістичних ракет, задіяна система ППО і ПРО.

Всі пуски пройшли в штатному режимі, всі умовні цілі вражені", – розповів з приводу проведених навчань прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков.

Позапланові навчання за цей рік були проведені не раз. Перша з перевірок сталася 28-29 березня, коли перевірялися війська на Чорноморському флоті і в Краснодарському краї. Пізніше раптові навчання проводилися у військах Східного військового округу, вони стали наймасштабнішими з часів розпаду СРСР.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Напередодні були проведені пуски чотирьох оперативно-тактичних ракет "Іскандер" і "Точка-У", які виконувалися силами з’єднань ракетних військ і артилерії Центрального і Південного військових округів.

"У рамках раптової перевірки і навчання сил ядерного стримування, Повітряно-космічної оборони, флоту і Дальньої авіації…, бойові розрахунки сполук ракетних військ і артилерії Центрального і Південного військових округів виконали пуски чотирьох оперативно-тактичних ракет "Іскандер " і "Точка -У" по навчальних цілях на полігоні "Капустин Яр" в Астраханській області", – йдеться в офіційному повідомленні Міністерства оборони Росії.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

У прес -релізі наголошується, що всі випущені ракети успішно знищили навчальні цілі, що знаходяться на відстані більше 100 кілометрів від стартових позицій.

Путін раптово перевірив сили ядерного стримування (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: