fbpx
Наука

«Необхідно прискорити роботу над забезпеченням українців доступним інтернетом», – Семиноженко

Темпи зростання користувачів мережі Інтернет в Україні свідчать про необхідність прискорення роботи над забезпеченням українців доступним доступом у глобальну мережу. Про це повідомив керівник державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко.

Незважаючи на те, підкреслив Володимир Семиноженко, що зараз кількість інтернет-користувачів постійно зростає, як і раніше залишається проблема з «рівністю доступу» громадян до всесвітньої глобальної мережі. За його словами, сьогодні в поширенні доступного інтернету серйозно відстає сільська місцевість. Дуже часто мешканці українських сіл посилаються на обмеження в технічних можливостях провайдерів для підключення малонаселених пунктів.

Володимир Семиноженко зазначив, що широке використання інформаційних технологій дає можливість швидше і ефективніше забезпечити українцям доступ до багатьох благ і соціальних можливостей.

«У раді з прав людини ООН визнали вільний доступ до інтернету одним з ключових прав людини. Тому в рамках розвитку зв’язку та інформаційних технологій питання подолання цифрової нерівності належить до першочергових», – заявив Володимир Семиноженко.

Чиновник нагадав, що зараз суспільству пропонується все більше послуг і сервісів в режимі «онлайн», зокрема і органами влади. Тому, впевнений Семиноженко, інтернет стає дуже важливим джерелом доступу громадян до інформації. Крім того, підкреслив він, інтернет стає великим комунікативним майданчиком, тому не можна позбавляти українців таких можливостей.

Володимир Семиноженко додав, що без подолання існуючого «цифрового розриву» такі процеси як розвиток інформаційного суспільства, глобалізація та впровадження електронного управління стають практично неможливими.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: