fbpx
Економіка

Мінекономрозвитку: У 2012 році обсяг торгівлі між Україною і Польщею склав 6,5 млрд доларів

 Торік обсяг торгівлі між Україною і Польщею вийшов на докризові показники і склав 6,5 мільярда доларів. Про це під час прес – конференції заявив Олександр Громов, представник Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

 «На сьогодні Польща є найбільшим торговельним партнером України у Східній Європі», – заявив Олександр Громов.

 Представник Міністерства економічного розвитку відзначив, що зараз Польща входить до п’ятірки стратегічних партнерів України в усьому світі. Олександр Громов додав, що за результатами минулого року Польща посіла 5 – е місце в світі з торгівлі послугами і товарами. За цим показником, запевнив експерт, польська держава поступається лише Росії, Німеччині, Китаю та Білорусі.

 Також Громов зазначив, що на сьогодні обсяги торгівлі між Україною і Польщею повернулися на докризовий рівень.

 «У 2009 році відбулося падіння обсягів торгівлі в 2 рази. Сьогодні ми вже виходимо на рівень 2008 року і в 2012 році наш обсяг торгівлі з Польщею склав 6,5 мільярда доларів з позитивною динамікою щодо 2011 року. Ця позитивна динаміка склала 3,3 %», – додав Олександр Громов.

 Представник Мінекономрозвитку запевнив, що тенденція зростання торгівлі між Україною і Польщею триває і в 2013 році. Зокрема, підкреслив експерт, за результатами 1- го півріччя 2013 року Польща вийшла на 4-е місце в українській торгівлі серед всіх країн. Обсяг торгівлі склав 3,2 мільярда доларів. Крім того, приріст обсягу торгівлі з Польщею склав 2,8 %.

 За даними Державної служби статистики України, обсяги торгівлі послугами між Україною та Польщею за 2012 рік зросли на 17%. Завдяки цьому обсяги торгівлі послугами склали 317 мільйонів доларів.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: