fbpx
Політика

Микола Левич: “Законопроект про вболівальників нічого не змінить”

 Закон про вболівальників, який цього літа був прийнятий Державною Думою Російської Федерації, не зможе запобігти інциденти на трибунах. Про це заявив член партії «Справедлива Росія» Микола Левич. За його словами, просте посилення покарання жодним чином не зможе вирішити існуючих проблем. Зазначимо, що закон набуде чинності вже з 1 січня 2014 року.

 «Даний документ готувався без консультацій з громадськістю. Єдиним «нововведенням» закону можна назвати штрафи. Давайте уявимо, що закон вже набув чинності. У такому випадку, нам би вдалося уникнути масових заворушень на футбольному матчі в Ярославлі? Дуже сумніваюся. Тут навіть не треба бути Нострадамусом, щоб зрозуміти: ухвалений закон не допоможе запобігти інциденти на трибунах», – поділився Микола Левич.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

 Нагадаємо, що особливо гострою дана тема стала після минулого напередодні матчу 1/8 кубку Росії з футболу. У ході футбольного матчу між столичним «Спартаком» і ярославським "Шинником" почалася масова бійка вболівальників. За даними УМВС, посеред матчу на поле вибіг фанат, який попрямував до сектору вболівальників команди гостей, де через кілька хвилин почалося масове побоїще. Правоохоронці додають, що на трибуні з московськими вболівальниками в ході матчу з’явилося полотнище зі свастикою.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

 Крім цього, член партії «Справедлива Росія» нагадав, що його однопартійці вже надавали законопроект про вболівальників, який готувався спільно з представниками різних фанатських об’єднань країни. Також при його складанні був використаний міжнародний досвід.

 «У нашому законопроекті були детально прописані права та обов’язки вболівальників, волонтерів, стюардів. У прийнятому нині законопроекті – такого і близько немає», – додав російський політик.

ОМОН і вболівальники на матчі "Шинник" – "Спартак" (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: