fbpx
Наука

«К’юріосіті» вирушив вивчати Копперстаун

Американський марсохід «К’юріосіті», отримавши чергову команду Національного управління з повітроплавання і дослідження космічного простору, попрямував до Копперстауну – виступу на марсіанській поверхні, який представляє науковий інтерес. В даний час «К’юріосіті» знаходиться у вісімдесяти метрах від височини.
 
Останні дані NASA, опубліковані в кінці минулого місяця, свідчать, що марсохід не зміг виявити в марсіанській атмосфері метан – газ, що є важливим маркером існування на Червоній планеті життя в сьогоденні або минулому.
 
«К’юріосіті» знаходиться на Марсі більше року. Апарат масою близько 900 кг був відправлений у космос з мису Канаверал 26 листопада 2011 року на борту ракети Atlas і досяг мети 6 серпня 2012 року. Передбачуваний термін активного існування «К’юріосіті» – 449 днів з моменту посадки. Основна мета марсохода – вивчення атмосфери і геології Червоної планети. На борту апарата встановлено безліч спектрометрів, в тому числі і ChemCam, здатний аналізувати ґрунт на відстані до дев’яти метрів від «К’юріосіті».

 

Марсохід "К’юріосіті" (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: