fbpx
Футбол

“Дніпру” повинні зарахувати технічну поразку, – думка колишнього технічного директора ФФУ Костянтина Віхрова

Однією з головних подій 1/8 фіналу Кубка України став неприїзд на матч до Одеси дніпропетровського «Дніпра». Вчора ми повідомляли про те, що поєдинок «Чорноморець» – «Дніпро» не почався в призначений час. Літак із делегацією «Дніпра» через складні погодні умови не зміг здійснити посадку в одеському аеропорту.

Доля матчу в цілому і доля «Дніпра» зокрема, тепер залежать про рішення футбольних чиновників. Згідно з регламентом, якщо клуб не прибув на гру через форс-мажорні обставини, то може бути прийнято рішення про перегравання поєдинку в інший час. Ось тільки чи мав місце бути цей самий «форс-мажор» у ситуації з «Дніпром»? Ще вчора генеральний директор одеського "Чорноморця" Сергій Керницький прокоментував дану ситуацію так: «Якщо б це було з нашого боку, то ми б спробували подолати 456 км відстані хоч на автобусі, хоч на дрезині». При цьому Сергій Керницький звернув увагу, що головний арбітр матчу Абдула не зміг прилетіти літаком, але добрався до Одеси на автобусі.

У ЗМІ, з посиланням на видання «Сегодня», наводиться думка колишнього технічного директора ФФУ Костянтина Віхрова, який, коментуючи ситуацію з неявкою «Дніпра» на матч до Одеси, підкреслив наступне: «"Дніпру" повинні зарахувати технічну поразку. Адже не тільки ж на літаку можна було дістатися до Одеси». При цьому Костянтин Віхров не став робити прогнозів щодо рішення, яке має винести українська Федерація футболу. «Як вчинить КДК ФФУ, сказати складно. Вони ж прийняли рішення дограти матч "Дніпро" – "Металіст", хоча там не в усьому місті зникло світло», – зазначив Віхров.

За матеріалами: terrikon.com

Читайте також: