fbpx
Міжнародна економіка

Японський уряд почав з’ясовування відносин з Україною в рамках СОТ через мита на автомобілі

 Сьогодні, 30 жовтня 2013 року, уряд Японії направив запит на проведення консультацій з Кабінетом міністрів України відповідно до Угоди Світової організації про захисні заходи щодо мит на імпорт автомобілів, які були введені українською владою 13 квітня цього року.

 «Японський уряд вважає, що заходи, які були введені, не відповідають положенням Угоди СОТ про захисні заходи та Генеральні угоди з тарифів і торгівлі (ГАТТ)», – повідомляється в заяві Міністерства економіки, торгівлі і промисловості Японії.

 Уряд Японії вважає, що в української влади були відсутні достатні підстави для введення даних обмежень (серйозна шкода для вітчизняної промисловості, збільшення імпорту, причинно – наслідкові зв’язки). Крім того, японці вважають, що Україна порушила процедурні вимоги, коли вводила ці захисні заходи.

 Зазначимо, про свою стурбованість щодо введення Україною мит на імпорт автомобілів, які були прийняті без консультацій із зацікавленими державами, заявили також Євросоюз, Росія, США і Південна Корея.

 За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: