Юлія Тимошенко може погодитися на варіант з «тюремними канікулами» – експерт

 Прийняття у Верховній Раді України законопроекту про лікування засуджених за кордоном є неприйнятним для «команди Юлії Тимошенко». Втім, екс – прем’єр – міністр може погодитися і на цей варіант. Про це під час круглого столу розповів український політолог Володимир Фесенко.

 «Якщо говорити про прийняття у Верховній Раді законопроекту про тюремні канікули, тому що від нього зараз багато чого залежить, то зараз він є неприйнятним для опозиції, точніше для команди Юлії Тимошенко», – стверджує Володимир Фесенко.

 Крім того, політолог додав, що якщо Верховна Рада більшістю голосів ухвалить такий законопроект, то Юлія Тимошенко цілком може погодитися на лікування за кордоном.

 «Я думаю, що вона може погодитися на такий варіант, і ось чому. Адже наступного року очікується критичний вердикт суду в Страсбурзі у справі про "газові угоди" з Росією», – пояснив політолог.

Related Post

 Саме тому, впевнений Володимир Фесенко, після рішення суду виникне нова правова ситуація. З цієї точки зору, пояснив експерт, український уряд прагне «зберегти гачки», за які Київ може «тримати» Юлію Тимошенко.

 «Своєю чергою, Юлія Тимошенко очікує, що після рішення суду буде нова правова ситуація, і вона зможе діяти зовсім по-іншому. Ось у чому полягає інтрига», – підкреслив політолог.

 Нещодавно Юлія Тимошенко заявляла, що не дасть згоди на відправку до Німеччини на лікування в якості засудженої особи.

 Нагадаємо, Україна може підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом вже в листопаді на саміті у Вільнюсі. Однак для цього офіційний Київ має виконати низку умов, висунутих Брюсселем. Одна з ключових умов для підписання Угоди з ЄС – звільнення Юлії Тимошенко.

 За матеріалами: УНН

Leave a Comment