fbpx
Театр

Художній керівник Театру балету: Цискарідзе «активізує діяльність Академії за якістю випускників»

Художній керівник Санкт-Петербурзького державного академічного Театру балету Борис Ейфман вважає, що призначення Миколи Цискарідзе ректором Академії російського балету імені Ваганової піде навчальному закладу на користь, дасть новий імпульс його розвитку.
 
"Насамперед я хочу зауважити, що зараз існує серйозна проблема з хореографічною освітою. Театри Москви і Санкт-Петербурга, навіть дуже великі, відчувають колосальний кадровий голод, артистів не вистачає. Ця проблема назріла давно, і її необхідно вирішувати", – заявив Ейфман.
 
На думку художнього керівника, Московська державна академія хореографії та пітерська Академії російського балету імені Ваганової – «найкращі у своїй справі», тому саме з цими навчальними закладами «пов’язані головні надії». Також Борис Ейфман вважає, що призначення на керівну посаду Миколи Цискарідзе – це "відповідь на давно назрілі проблеми". Новий ректор Академії російського балету, на думку художнього керівника Театру балету, «активізує діяльність Академії за якістю випускників».

 

Призначення М. Цискарідзе ректором Академії Російського балету ім.Ваганової (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: