У США підтримують прагнення України в ЄС – експерт

 Сполучені Штати Америки висловили підтримку Україні у вступі в ЄС. Однак це лише позиція вузького кола політиків зі Штатів. З таким припущенням виступив в ході круглого столу заступник керівника Американського інституту в Україні Джеймс Джатрас.

«У Сполучених Штатах Америки однозначно виступають «за» підписання Україною Угоди з Європейським Союзом. Однак хочу підкреслити, що коли я кажу, що підтримують в Сполучених Штатах, я маю на увазі позицію американського істеблішменту. А це, як відомо, вельми вузька група людей у Вашингтоні», – прокоментував ситуацію Джеймс Джатрас.

Крім цього американець підкреслив, що широкі кола американської громадськості, включаючи також і деяких сенаторів американського конгресу, мало цікавляться Україною. Більше того, вони навіть не завжди зможуть показати вам її на карті.

Related Post

Експерт додав, що позицію щодо України, яку підтримує група людей в США, можна порівняти з позицією Польщі чи Швеції. Всі вони не бажають того, щоб Україна була на боці Російської Федерації.

За матеріалами: УНН

Leave a Comment