fbpx
Суспільство

У голландських музеях знайдено 139 експонатів, конфіскованих нацистами

Експерти Асоціації нідерландських музеїв виявили в 41 експозиції на території Голландії 139 творів мистецтва, які, імовірно, були конфісковані нацистським режимом у єврейського населення в період з 1933 до 1945 року. На офіційному сайті Асоціації нідерландських музеїв опублікований повний список предметів і перелік музеїв, в яких вони знаходяться.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Для виявлення «експропрійованих» предметів мистецтва керівництво організації запропонувало музеям провести повну інвентаризацію. Адміністрація 162 музеїв дала свою згоду, більше 400 музеїв взяти участь в акції відмовилися.

На думку експертів Асоціації нідерландських музеїв, походження 139 предметів мистецтва може бути пов’язано з крадіжкою, конфіскацією, вимушеним продажем або іншими "підозрілими обставинами" у часи Другої світової війни. Серед «експонатів з сумнівною історією» – картини, декоративні і ритуальні предмети, а також різні креслення. У 61 випадку вдалося встановити імена їх власників цих творів мистецтва.

Читайте також:  В Чехії знайшли мертвою 14-річну українку

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: