fbpx
Економіка

Україні необхідно завоювати довіру інвесторів – Азаров

  Україна досі повністю не задіяла головний ресурс економічного розвитку – довіру інвесторів, уряд повинен це виправити, заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров.

"Я хочу, щоб всі керівники державних і місцевих органів влади усвідомили, що у нас є головний, досі повністю не задіяний ресурс економічного розвитку – це довіра інвесторів. Отримайте довіру інвесторів – і країна отримає економічний прогрес", – сказав він, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у середу.

Прем’єр зазначив, що українська влада зобов’язана продовжити дерегуляцію та створення найбільш сприятливого інвестиційного клімату в країні. Для цього уряду в першу чергу необхідно зосередитися на створенні законопроектів, які ефективно захищають право власності.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

"Сьогодні в Україні, на жаль, ще можливі окремі факти нахабних рейдерських захоплень. Завтра Україна повинна бути визнана як країна, в якій навіть подумати відібрати чужу власність буде неможливо ні за яких умов. Переступити через чиєсь право власності має бути так само неможливо, як самовільно змінити Конституцію. Зазіхнути на чужу власність має бути так само небезпечно, як стрибати без парашута ", – додав М. Азаров.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

За словами глави уряду, має бути розроблена законодавча база і запроваджена практика з вільного і рівного доступу до ресурсів, зокрема, до кредитних, енергетичних і матеріальних. Крім цього, необхідно продовжувати удосконалення податкових і митних процедур, дозвільних процедур та ліцензування.

Прем’єр зажадав від Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства доходів і зборів та Міністерства внутрішніх справ проводити системну і постійну роботу в цих напрямках.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: