fbpx
Політика

За розпорядженням Обами, прослуховування в штаб-квартирі ООН обмежать

Агентство Reuters з посиланням на джерела в Білому домі повідомило, що президент США Барак Обама розпорядився обмежити прослуховування американськими спецслужбами комунікацій у штаб -квартирі ООН в Нью-Йорку.

Високопоставлений представник адміністрації на умовах анонімності сказав кореспонденту Reuters, що США не здійснюють електронне спостереження за штаб-квартирою ООН, однак, відмовився повідомити, чи робилося це в минулому. У той же час, інші джерела стверджують, що в останні кілька тижнів помічники Обами дійшли висновку, що в деяких видах стеження немає гострої необхідності.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Агентство національної безпеки США, що займається безпосередньо електронною розвідкою, відмовилося від коментарів, також не стали коментувати ситуацію і в штаб -квартирі Всесвітньої організації.

Як відомо, раніше штаб-квартира ООН була традиційною метою «агресивного шпигунства» з боку США. Раніше німецький журнал Spiegel повідомив, що АНБ зламало систему проведення відеоконференцій в ООН і отримало можливість відстежувати переговори, що ведуться в цій міжнародній організації.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За розпорядженням Обами прослуховування в штаб-квартирі ООН  обмежать (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: