fbpx
Футбол

Дієго Коста проміняв збірну Бразилії на збірну Іспанії

25-річний форвард Дієго Коста, який захищає кольори мадридського футбольного клубу «Атлетіко», відмовився грати за збірну Бразилії.
 
Нападник, який володіє бразильським і іспанським громадянством, написав листа, завірив його у нотаріуса і відправив на адресу Бразильської конфедерації футболу. У посланні Кости повідомляється, що він офіційно відхиляє виклик на листопадові товариські матчі з Чилі та Гондурасом, оскільки прийняв остаточне рішення виступати за збірну Іспанії. Тепер представники бразильської федерації не зможуть подати на Косту скаргу у ФІФА, як обіцяли це зробити раніше, у випадку, якщо футболіст відмовиться виступати за збірну Бразилії .
 
"Гравець, який відмовляється від гри за збірну і можливості виступити на домашньому чемпіонаті світу, може бути автоматично виключений з числа тих, на кого ми розраховуємо. Коста повернувся спиною до мрії мільйонів, так як відмовився від шансу виступити за п’ятикратних чемпіонів світу на турнірі, який пройде в Бразилії в 2014 році", – заявив головний тренер бразильської збірної Луїс Феліпе Сколарі.
 
У поточному сезоні Дієго Коста виходив на поле у десяти матчах іспанського чемпіонату і відзначився 11 голами. Цей результат дозволив йому очолити таблицю найрезультативніших бомбардирів Іспанії. Також цього року Коста встиг відіграти за збірну Бразилії у двох товариських матчах – проти Італії та Росії (обидва поєдинки закінчилися внічию).
 
Дієго Коста народився в Бразилії. Коли йому виповнилося 18 років, він перебрався до Європи. В кінці 2006 року футболіст підписав контракт з «Атлетико», однак цілих шість років тренувався у запасному складі. Наставник мадридського клубу Дієго Сімеоне довірив Кості вийти на поле в основному складі лише в сезоні-2012/13 і не помилився – бразильський нападаючий проявив себе з кращого боку.

 

Дієго Коста. Кращі голи (відео):

За матеріалами: lenta.ru, ИТАР-ТАСС

Читайте також: