fbpx
Міжнародна економіка

Відбулася зустріч представників ЄС і Мінекономрозвитку

 Україна цінує рівень співпраці між Україною і Європейським Союзом, який дозволив нашій країні успішно завершити переговорний процес щодо укладення Угоди про асоціацію, включаючи введення ЗВТ. На цьому акцентував Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта під час зустрічі з керівником підрозділу Європейської Комісії з координації роботи з східними країнами – сусідами ЄС Андреа Фонтана. Про це повідомляє прес – служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі, передає УНН.

 У ході зустрічі були розглянуті: подальше використання в Україні інструменту секторальної бюджетної підтримки, підготовка програм секторальної бюджетної підтримки, а також планування допомоги Євросоюзу на 2014 рік і залучення допомоги ЄС на 2014-2017 роки.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 Обговорюючи підготовку програм секторальної бюджетної підтримки, передбачених до фінансування з бюджету ЄК на 2012 – 2013 роки, Анатолій Максюта повідомив, що Уряд України здійснює необхідні заходи для підготовки до укладення угод про фінансування 4 нових програм секторальної бюджетної підтримки в сферах енергетики, регіональної політики, подолання технічних бар’єрів у торгівлі, а також у галузі охорони навколишнього середовища. Планований загальний бюджет – 185 млн євро.

 У ході зустрічі було розглянуто програмування допомоги ЄС на 2014 рік та залучення допомоги ЄС на 2014-2017 роки.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 Європейська сторона запропонувала в якості пріоритетних напрямків для співпраці в 2014 році визначити 3 сфери: юстиції, розвиток торгівлі і приватного сектора та енергетику.

 Перший заступник Міністра підкреслив: "Враховуючи підвищення якісного рівня відносин Україна – ЄС, зокрема, очікування укладення Угоди про асоціацію, створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, українська сторона розраховує на якісні та кількісні зміни в фінансовій та експертній підтримці з боку Європейського Союзу в період 2014-2020 роки".

 Джерело: УНН

Читайте також: