fbpx
Політика

У США підтримують прагнення України в ЄС – експерт

 Сполучені Штати Америки висловили підтримку Україні у вступі в ЄС. Однак це лише позиція вузького кола політиків зі Штатів. З таким припущенням виступив в ході круглого столу заступник керівника Американського інституту в Україні Джеймс Джатрас.

«У Сполучених Штатах Америки однозначно виступають «за» підписання Україною Угоди з Європейським Союзом. Однак хочу підкреслити, що коли я кажу, що підтримують в Сполучених Штатах, я маю на увазі позицію американського істеблішменту. А це, як відомо, вельми вузька група людей у Вашингтоні», – прокоментував ситуацію Джеймс Джатрас.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Крім цього американець підкреслив, що широкі кола американської громадськості, включаючи також і деяких сенаторів американського конгресу, мало цікавляться Україною. Більше того, вони навіть не завжди зможуть показати вам її на карті.

Експерт додав, що позицію щодо України, яку підтримує група людей в США, можна порівняти з позицією Польщі чи Швеції. Всі вони не бажають того, щоб Україна була на боці Російської Федерації.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

За матеріалами: УНН

Читайте також: