fbpx
Міжнародна економіка

У Києві відбулося 15 засідання Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС

Під головуванням заступника Міністра закордонних справ України Андрія Олефірова та Генерального директора з питань Європи та Центральної Азії Європейської служби зовнішньої діяльності Луїса Фернандеса де ла Пенья відбулося П’ятнадцяте засідання Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС, повідомили УНН в департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

У рамках засідання сторони обговорили широке коло питань політичного діалогу, торговельно-економічного та секторального співробітництва, зокрема, в контексті безвізового діалогу, а також стан виконання Порядку денного асоціації Україна-ЄС.

Відбулося обговорення питань, пов’язаних зі станом виконання Україною відповідних домовленостей Саміту Україна-ЄС від 15 лютого 2013 року. Учасники Комітету позитивно оцінили прогрес у реалізації Порядку денного асоціації Україна – ЄС як інструменту підготовки сторін до належного виконання майбутньої Угоди про асоціацію, а також обмінялися думками щодо подальшої ролі цього інструменту в умовах тимчасового застосування Угоди.

Сторони підтвердили спільну готовність забезпечити успішні результати Саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі 28-29 листопада, зокрема, щодо підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Під час заходу було також обговорено перспективи розвитку торговельно-економічного співробітництва між Україною та ЄС у контексті створення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі, проведено аналіз стану і перспектив поглиблення секторального співробітництва між Україною та ЄС, включаючи енергетику, транспорт, екологію.

Джерело: УНН

Читайте також: