fbpx
Футбол

Президент ФІФА вибачився за інцидент з Кріштіану Роналду

Схоже, що скандальна ситуація, що виникла після заяви президента ФІФА Йозефа Блаттера про Ліонеля Мессі і Кріштіану Роналду, благополучно вирішилася. Нагадаємо, що під час відвідування в понеділок Оксфордського університету, президент ФІФА охарактеризував Мессі і Роналду як «виняткових» футболістів. При цьому Зепп Блаттер відзначив, що аргентинець і португалець є «зірками різного типу». «Мессі – хороший хлопець. Будь-яка мати чи батько хотіли б мати такого сина… Ось чому він такий популярний, тому що він – чудова людина», – сказав Блаттер про Мессі.

Охарактеризував президент ФІФА і Кріштіану Роналду, зазначивши, що португалець нагадує йому «командира на футбольному полі». «Не можу сказати, хто з них кращий, хто отримає «Золотий м’яч» – це ми дізнаємося тільки в січні – мені подобаються обидва, але все ж я віддаю перевагу Мессі», – підкреслив Зепп Блаттер.

Пізніше, на сайті Королівського клубу з’явилася заява головного тренера "вершкових" Карло Анчелотті, який висловив незадоволеність заявами президента ФІФА про Роналду. Повідомлялося, що президент «Реала» Флорентіно Перес направив в міжнародну Федерацію футболу лист, в якому попросив роз’яснити ситуацію, що склалася.

Після цього з’явилася ще одна заява Йозефа Блаттера, який трохи роз’яснив сказане ним в оксфордському університеті. «У мене не було мети обговорити кандидатів на «Золотий м’яч». Наприкінці свого виступу ведучий попросив мене зробити вибір між Мессі та Роналду. Так, я вибрав аргентинця і сказав, що кожна мати хотіла б мати такого сина», – наводять сьогодні ЗМІ слова президента ФІФА. «Я хочу уточнити, що для мене Кріштіану Роналду такий же топ-футболіст, як і Ліонель Мессі. Вони обидва видатні гравці, кожний по-своєму», – зазначив Йозеф Блаттер і додав наступне: «Шкода, що ця ситуація призвела до виникнення непорозумінь. Я прошу вибачення за це. У мене ніколи не було наміру висловити неповагу щодо Роналду або «Реала»».

За матеріалами: eurosport.ru

Читайте також: