fbpx
Політика

На Майдані вимагали звільнити політв’язнів України та Білорусі

На Майдані Незалежності в Києві активісти Комітету визволення політв’язнів спільно з білоруським Рухом солідарності "Разом" провели акцію на підтримку українців та білорусів, яких заарештували за політичними мотивами. Вони також передали звернення до Представництва ЄС в Україні, залучаючи їх увагу до цієї проблеми напередодні саміту у Вільнюсі, передає кореспондент УНН.

Близько 30 осіб-активістів, серед яких шестеро осіб приїхали з Білорусі, розгорнули плакати і фотографії політв’язнів України та Росії, з вимогою припинити політичні переслідування в Україні. У їхньому зверненні до Представництва ЄС повідомляється список з 22 ув’язнених українців з описом їх справ і проханням вплинути на уряд України щодо звільнення цих осіб.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

"В Україні на сьогодні 22 політв’язнів і в Білорусі 9. Ми сьогодні передаємо звернення до Представництва ЄС в Україні, щоб вони натиснули на уряд Азарова і в Україні людей не переслідували з політичних мотивів", – сказав координатор Комітету визволення політв’язнів Микола Коханівський.

Він зазначив, що Україна повинна підписувати Угоду з ЄС, не маючи політв’язнів.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Кохановскій підкреслив, що в цьому списку немає екс-прем’єра Ю. Тимошенко, оскільки "Європа про неї і так знає, але є ще 22 людини, про яких практично ніхто не знає, що знаходяться в набагато гірших умовах".

Джерело: УНН

Читайте також: