fbpx
Політика

Мінагропрод України звинуватив експертів Росспоживнагляду у брехні

 Коментуючи висновки експертів з Росспоживнагляду, які інспектували фабрики української кондитерської корпорації Roshen, в Міністерстві аграрної політики і продовольства України відзначили, що заяви росіян безпідставні і, до того ж, неправдиві.

У відомстві стверджують, що Україна виконала всі умови російської сторони щодо організації інспектування фабрик, у той час як експерти Росспоживнагляду порушили процедуру перевірок і згодом ще й відмовилися від конструктивного рішення торговельного конфлікту між країнами. Представники Мінагропроду підкреслили, що такі дії з боку росіян суперечать законодавству, як України, так і Росії, а також нормам та вимогам Світової організації торгівлі.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

У міністерстві відзначили, що твердження російської сторони про невиконання Roshen вимог до вхідного контролю сировини необгрунтовані.

«Сировина, що використовується «Рошен», пройшла всі внутрішньодержавні процедури контролю на дотримання показників безпеки і отримала відповідні державні санітарно- гігієнічні висновки, що підтверджують відповідність санітарно-хімічними показниками безпеки», – йдеться в повідомленні Мінагропроду.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Також у відомстві нагадали, що Roshen пройшов сертифікацію у відповідних державних установах Росії, в процесі чого було підтверджено відповідність російським нормативним документам.

«А ось інспектори Росспоживнагляду в ході перевірки фабрик «Рошен» не здійснювали відбору зразків для лабораторних досліджень, через що напрошуються висновки про порушення процедури перевірки», – відзначили представники Мінагропроду.

За матеріалами: obozrevatel.com

Читайте також: