fbpx
Інновації

Кабінет міністрів України розібрався з виплатою компенсації вартості гуртожитків

 Кабінет міністрів України під час засідання прийняв постанову, в якій затвердив порядок визначення суми компенсації вартості гуртожитків, включених до статутних капіталів товариств, утворених під час приватизації. Про це повідомили в міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово – комунального господарства України.

 «Прийняття цього акту зумовлено необхідністю визначення механізму за розрахунком розміру надання товариствам, які були створені в результаті приватизації, в чий статутний капітал включені гуртожитки, попередньої повної компенсації вартості гуртожитків за передачу цих гуртожитків у власність», – сказано в повідомленні.

 У відділі житлової політики Мінрегіону пояснили, що постанова Кабінету міністрів дозволить визначити процедуру розрахунку розміру компенсації на законодавчому рівні. Цю компенсацію, нагадали у відомстві, можуть надати при передачі українських гуртожитків у власність територіальних громад.

 Також визначено, що сума компенсація визначається в Раді міністрів АР Крим, а також Севастопольською та Київською міськими адміністраціями. Чиновники протягом 30 днів після подання необхідних документів вирішують, надати, чи відмовити в наданні компенсації.

 Визначено, що сума компенсації розраховується, виходячи із загальної вартості гуртожитків, за якою вони були включені до статутних капіталів товариств, утворених під час приватизації (корпоратизації). При розрахунку враховується зменшення компенсації, яке відбувається в результаті нарахованого фізичного зносу. Також враховується і збільшення суми компенсації в результаті фактичних витрат власників гуртожитків на проведення ремонту під час перебування житлоплощі в їх власності.

 За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: