fbpx
Освіта

Кабмін спростить процедуру передачі дитсадків у комунальну власність – Азаров

Кабінет міністрів України найближчим часом планує спростити процедуру передачі дошкільних освітніх закладів з державної у комунальну власність. Про цей намір повідомив прем’єр-міністр Микола Азаров у ході урядового засідання в середу, 30 жовтня.

«З метою розширення мережі дошкільних навчальних закладів сьогодні буде прийнято рішення, яким спрощується процедура передачі нерухомого майна з державної у комунальну власність для розміщення дошкільних навчальних установ», – підкреслив він. 

Варто відзначити, що в останнє десятиліття, в порівнянні з дев’яностими роками в Україні спостерігається позитивна демографічна ситуація. Якщо раніше дитячі садки масово закривалися і приміщення віддавалися в приватну власність, оскільки дітей у них було небагато, то зараз ситуація докорінно змінилася. У країні катастрофічно не вистачає дитсадків, батьки постійно стикаються з проблемою нестачі місць у дошкільних навчальних закладах. Враховуючи це, останні кілька років влада займається вирішенням цієї проблеми, відкриваючи нові дитячі сади або відновлюючи їх роботу.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: