fbpx
Спорт

Йожеф Сабо про матч Україна-Франція: Не думаю, що фактор свого поля буде мати велике значення

У стикових матчах за потрапляння у фінальну частину чемпіонату світу-2014 збірній України з футболу належить зіграти з сильною національною командою Франції. Свою думку з приводу протистояння української та французької збірних висловив відомий футбольний фахівець, колишній тренер національної збірної України та київського «Динамо» Йожеф Сабо, слова якого сьогодні наводяться в ЗМІ з посиланням на видання «Команда».

Йожеф Сабо вважає, що в матчах збірних України та Франції навряд чи велике значення матиме фактор свого поля. «Зрозуміло, 70 тисяч на трибунах – це плюс для емоційного настрою наших хлопців, така підтримка додасть гравцям сил», – каже Йожеф Сабо і додає, що «…французи не будуть боятися грати на «Олімпійському», також як і хлопці Фоменка не стануть боятись на «Стад де Франс»».

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Згадав Йожеф Сабо ряд матчів української збірної на «Олімпійському», який, нагадаємо, раніше називався Республіканський стадіон. «…Якщо говорити про везіння, то фартовими для нас завжди вважалися бессарабські ворота», – каже Йожеф Сабо. «Коли нам випадало атакувати на них у другому таймі, ми, як правило, вигравали», – зазначив футбольний експерт і підкреслив цікаву деталь: в стиковому матчі зі збірною Хорватії восени 1997 року збірна України атакувала «на Бессарабку» у першому таймі. Нагадаємо, що українська збірна тоді не зуміла пройти хорватів, хоча ще в дебюті зустрічі збірна України забила 2 голи, один з яких головний арбітр матчу Педерсен скасував. Йожеф Сабо розповів, що після закінчення своєї суддівської кар’єри Педерсен приїжджав до столиці України. «Я дуже хотів з ним зустрітися, щоб просто подивитися йому у вічі. Не знаю, що сказав би – думаю, він зрозумів би мене без слів», – заявив Йожеф Сабо і додав, що колишній футбольний арбітр відмовився з ним зустрічатися.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

За матеріалами: sport.ua

Читайте також: