fbpx
Політика

ГА ООН закликала США припинити блокаду Куби

У вівторок Генеральна асамблея ООН прийняла резолюцію, вже 22-ю за рахунком, що закликає Вашингтон припинити блокаду Куби. Нагадаємо, на відміну від Ради Безпеки ООН, резолюції і рішення Генасамблеї не носять обов’язкового до виконання характеру і мають виключно декларативний зміст.

Остання з прийнятих декларацій носить назву "Необхідність припинення економічного, комерційного і фінансового ембарго, введеного Сполученими Штатами Америки проти Куби", в документі Генасамблея ООН закликає всі країни утримуватися від політики блокади суверенних держав і втручання в їх внутрішні справи.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

"Знову закликаємо держави, які продовжують застосовувати такі закони і заходи, зробити необхідні кроки, щоб анулювати їх або позбавити сили якомога швидше відповідно з режимом правового регулювання", – йдеться в тексті резолюції.

Крім цього, генеральний секретар Всесвітньої організації Пан Гі Мун зазначив у своїй доповіді, що ембарго, введене Сполученими Штатами, а також санкції, прийняті після того, як США внесли Кубу до списку країн, що підтримують тероризм, сильно позначаються на економічному і соціальному розвитку цієї країни і надає важкий вплив на її населення. Зокрема, за даними кубинського уряду, на які посилався Пан Гі Мун, блокада Куби з боку США з 1962 року до грудня 2011 року завдала збитків кубинській економіці більш ніж на 108 мільярдів доларів.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: