fbpx
Суспільство

Wikileaks запустив сайт на підтримку Сноудена

Відома організація Wikileaks запустила веб-сайт на підтримку Едварда Сноудена, колишнього співробітника Агентства національної безпеки США (АНБ). Головна мета цього ресурсу – збір коштів для захисту Едварда Сноудена в суді. Крім того, ресурс займеться розповсюдженням інформації про Сноудена та переданих секретних документах, в яких розповідається про стеження спецслужб США за інтернет-користувачами.

Відзначимо, що в одному з розділів даного сайту є короткий опис інформації, яка була опублікована Сноуденом і має відношення до діяльності АНБ в Європі і США. У іншому розділі сайту всі оприлюднені документи Сноудена зібрані в єдиний архів. У розділі сайту Impact («Вплив») можна дізнатися про реакцію преси і суспільства на розкриту Едвардом Сноуденом інформацію. На сайті також представлена ​​добірка інформації, в якій йдеться про погрози Едварду Сноудену з боку правоохоронних органів США. Крім того, на сайті можна ознайомитися з питаннями, пов’язаними з наданням Сноудену політичного притулку.

Читайте також:  Як СССР розвертав річки (ВІДЕО)

На окремій сторінці ресурсу розповідається про так звані «5 простих кроків», які може зробити будь-який користувач мережі, щоб підтримати Едварда Сноудена і захистити власні персональні дані. Зокрема, відвідувачам цього сайту пропонується поширювати дані про Едварда Сноудена в соціальних мережах, підписуватися під петиціями, а також завантажити і особисто спробувати систему Tor, яка забезпечує анонімність в Глобальній мережі.

Читайте також:  Присвячується світлій пам'яті дрогобичанина Івана Шукліна

На цьому ресурсі ведеться збір грошових коштів, які будуть спрямовані на можливий судовий захист Едварда Сноудена. Крім того, ці кошти планується витратити на проведення громадських кампаній на підтримку екс-співробітника АНБ. Усі пожертви для Сноудена приймаються через систему PayPal. Було зібрано приблизно 29 тисяч доларів США. Додамо, що всі грошові кошти, які були переведені через цей сайт, контролюються в британському Фонді захисту журналістських джерел.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: