fbpx
Економіка

Єврокомісія: ЗВТ з ЄС – це п’ятисотмільйонний ринок споживачів для українського експорту

Підписання Угоди про зону вільної торгівлі в рамках Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом відкриє для вітчизняного ринку п’ятисотмільйонний ринок споживачів. Про це під час спільної зустрічі на європейській бізнес-асоціації в Україні повідомив Петер Балаш, заступник керівника генерального директорату Єврокомісії з питань торгівлі.

«Як тільки ми підпишемо Угоду про асоціацію з Україною, це дасть великий позитивний поштовх у розвитку двосторонніх торгових відносин», – заявив Петер Балаш.

На його думку, після вдалого завершення Вільнюського саміту, торгівля між Україною і Євросоюзом буде рости дуже швидко.

«На європейському ринку зараз близько 500 мільйонів споживачів. Це великий ринок для українського експорту, припускаючи те, що українські продукти будуть конкурентоспроможними», – підкреслив представник Єврокомісії.

За словами Петера Балаша, усунення всіх митних зборів між Україною та Євросоюзом надасть ще більше можливостей для продукції з України. Політик впевнений, що це дозволить істотно наростити темпи торгівлі між Євросоюзом і Україною.

 

Крім того, Петер Балаш наголосив, що зовнішня торгівля Європейського союзу з іншими країнами світу складає близько 70 % всієї світової торгівлі.

«Це більше, ніж у Китаї і Сполучених Штатах… Ми сподіваємося на підписання Угоди про асоціацію з Україною, і це буде дуже великим доповненням до нашої світової торговельної політики. Адже зараз міжнародна торгівля становить 700 мільярдів євро, а торгівля з Україною займає приблизно 1 % міжнародних торгових відносин Євросоюзу», – підсумував Балаш.

Нагадаємо, що Україна може підписати Угоду про асоціацію з ЄС вже в листопаді, – під час Вільнюського саміту.

За матеріалами: УНН

Читайте також: