fbpx
Економіка

«Уряд до кінця листопада передасть держбюджет-2014 до Верховної Ради», – Азаров

Кабінет міністрів України вже до кінця наступного місяця передасть проект державного бюджету-2014 на розгляд до Верховної Ради. Про це 29 жовтня, у вівторок, під час інтерв’ю розповів прем’єр-міністр України Микола Азаров.

«Я не бачу особливих проблем з формуванням Державного бюджету на 2014 рік. Є ряд питань, які нам необхідно узгодити і уточнити. Однак ця робота буде завершена вже найближчим часом. Я думаю, що наприкінці листопада ми представимо збалансований бюджет України до Верховної Ради», – заявив Микола Азаров.

Прем’єр-міністр України підкреслив, що до передачі проекту держбюджету в Раду будуть проведені консультації з експертами з Міжнародного валютного фонду. Зокрема, українська сторона проконсультується з Фондом щодо основних параметрів держбюджету.

Микола Азаров повідомив також, що сьогодні у нього запланована зустріч з представниками Фонду.

«Ми налаштовані на розробку абсолютно реалістичного бюджету», – додав прем’єр-міністр.

Він вважає, що уряд України повинен утримувати дефіцит держбюджету в безпечних параметрах.

«Тут наша думка збігається з МВФ», – запевнив Азаров.

Виходячи з цієї умови, Україна збирається вирішувати питання про те, чи буде введена та норма, яка закладалася ще в 2010 році. В іншому випадку, зазначив Азаров, Україна все-таки піде на узгоджену позицію з Фондом.

Нагадаємо, що з 1 січня 2014 року в Україні має відбутися зниження ставки ПДВ з 20 % до 17 %. Крім того, буде знижено податок на прибуток українських підприємств – з 19 % до 16 %.  

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: