fbpx
Новини світу

Український віце-прем’єр обговорив з керівництвом NASA питання співпраці України і США у космічній галузі

Під час робочої поїздки до США, яка відбулася 28 жовтня, віце-прем’єр-міністр України Юрій Бойко і голова Державного космічного агентства України Юрій Алексєєв у Вашінгтоні зустрілися з адміністрацією Національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) Чарльзом Болденом і Заступником Адміністратора NASA з питань міжнародного співробітництва Майклом О’брайеном. Про це УНН повідомили у прес-службі Кабміну. ​​

Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання співпраці України і США у сфері освоєння космічного простору, зокрема в рамках Міжнародної координаційної групи з космічного простору та Міжнародної групи експертів з космічної біології та медицини. Обговорювалися також перспективи спільної участі в дослідженні далекого космосу, співпраці в наукових розробках в рамках програми NASA по "дорожній карті" глобальних досліджень в космосі.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

За результатами зустрічі була досягнута домовленість про продовження співпраці двох країн у сфері космічних досліджень, а також з вивчення можливості подальшої співпраці та участі українських підприємств космічної галузі в реалізації американських космічних проектів.

Зокрема, було запропоновано створити двосторонню експертну групу з обговорення спільних можливих проектів, зокрема в галузі використання нових матеріалів і прикладних космічних досліджень.

Джерело: УНН

Читайте також: