fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Суд продовжив розгляд справи І. Індила

Деснянський районний суд Києва продовжив розгляд кримінальної справи про загибель студента Ігоря Індила в Шевченківському райуправлінні столичної міліції в травні 2010 року. Про це повідомила суддя Ірина Дігтяр, передає кореспондент УНН.

За клопотанням захисту батьків Індила, суддя запросила на допит до суду слідчого прокуратури Києва Віталія Фаріновича, який проводив додаткове розслідування за рішенням Апеляційного суду. На думку адвоката Олександра Заруцького, слідчий не в повному обсязі дослідив матеріали кримінальної справи і відхилив клопотання захисту.

Однак, за словами В. Фаріновича, підстави для відмови у задоволенні клопотання захисту про встановлення всіх отриманих І. Індилом ушкоджень вказані в постанові слідчого. І з ними захист може ознайомитися. "У мене немає додаткових пояснень. Все викладено в постанові", – сказав слідчий.

Читайте також:  СБУ затримала російського агента, який намагався підірвати поштове відділення у Запоріжжі

Крім того, О. Заруцький запитав у слідчого прокуратури, на яких підставах було відмовлено в додатковому відтворенні обставин події злочину за участю Олександра Хоменка (друга І. Індила, який приїхав до райвідділу – ред.).

"Були проведені всі необхідні слідчі дії. І всі слідчі дії наведені в матеріалах кримінальної справи", – зазначив слідчий.

Нагадаємо, що 20-річний студент І. Індило помер у Шевченківському райуправлінні міліції Києва в травні 2010 року. Причиною смерті стала черепно-мозкова травма і крововилив в мозок. При цьому в міліції стверджували, що насильство щодо затриманого не застосовували, а травма була отримана ним внаслідок падіння на підлогу в нетверезому стані. Однак дільничному С. Приходьку, який доставив студента до райвідділу, а також інспектору чергової частини С. Коваленку були пред’явлені звинувачення в перевищенні повноважень і службовій недбалості.

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

У грудні 2011 року С. Коваленка амністували, а С. Приходько в січні 2012 р. засуджений до п’яти років позбавлення волі з відстрочкою покарання на два роки. Захисники сім’ї І. Індила подали апеляцію, і в травні справу повернули на дослідування.

Джерело: УНН

Читайте також: