fbpx
Здоров'я

Дослідження: Хворий на грип працівник за один день заражає 7 колег

Один хворий працівник, який приходить на роботу з грипом або простудою, вже в перший день передає свою хворобу як мінімум 7 своїм колегам. Про це стало відомо з результатів відповідних досліджень, які були проведені фахівцями з Університету Каліфорнії.

В основному, повідомляють американські дослідники, зараження застудою або грипом відбувається через речі, з якими постійно контактує хворий – кнопки ліфта, дверні ручки, поверхні меблів, телефони загального користування тощо.

«Вже в перший день після приходу хворої людини на роботу мікроби та віруси "захоплюють" до 70 % простору офісу», – стверджують дослідники з Каліфорнії.

На їх думку, найбільш заразним хворий працівник стає в той день, коли і починає відчувати перші симптоми хвороби.

Раніше експерти заявляли, що найкращий метод для профілактики грипу – це вакцинація.

Нагадаємо, що щеплення від грипу не тільки попереджають захворювання, а й запобігають виникненню різних ускладнень. Зокрема, грип може привести до пневмонії різної тяжкості, менінгіту, отиту, загострення хронічних хвороб. У найскладніших випадках від грипу можна навіть померти – щороку фіксується близько півмільйона смертей. Як повідомляють експерти, в епідемічному сезоні 2013-2014 років на території України очікується циркуляція вірусів грипу A/Victoria (H3N2), A/California (H1N1) і B/Massachusetts. Додамо, що останній з вірусів є новим для українських громадян.

За прогнозами СЕС України, у цьому році ГРВІ та грип перехворіє приблизно 6 мільйонів українців.

Раніше повідомлялося, що на грип та ГРВІ захворіли близько 46 тисяч українців (станом на середину жовтня). Крім того, в підзвітний період серед дитячого населення України було зареєстровано 30 тисяч 662 випадки захворювань на грип та ГРВІ.

За матеріалами: УНН 

Читайте також: