fbpx
Міжнародна економіка

“Газпром” збирається перевести Україну на передоплату в найкоротші терміни

 Керівництво «Газпрому» вже в найкоротші терміни розгляне питання про переведення України на передоплату. Про це стало відомо зі слів заступника голови правління компанії Олександра Медведєва.

 «За серпневий газ нам нічого не заплатили. Можливість зробити це негайно – є. Саме тому, вже сьогодні, ми з Олексієм Борисовичем Міллером будемо цю тему розглядати», – прокоментував ситуацію заступник голови «Газпрому». Також Медведєв пролив світло і на питання, чи справедливі побоювання Заходу щодо повернення газової війни між Україною і Російською Федерацією.

 «Ми ніколи не відключали газ. Обидві кризи були викликані тільки лише Україною. Нам неодноразово обіцяли врегулювати платіжне питання. Однак поки ми вирішення даного питання не бачимо», – відповів на запитання Олександр Медведєв. Додамо, що за останніми даними представників компанії, Україна заборгувала 882 000 000 доларів.

 Нагадаємо, що російський прем’єр Дмитро Медведєв підтримав пропозицію «Газпрому», в якій говорилося про переведення України на постачання газу за передоплатою.

 За матеріалами: tvi.ua

Читайте також: