fbpx
Політика

Ідея заборони КПУ не відповідає демократичним цінностями ЄС – експерт

Спроба деяких політичних сил і рухів в Україні ввести заборону на діяльність Комуністичної партії не має нічого спільного з основними «демократичними принципами» Європейського Союзу. Зокрема,  йдеться про пропаганду свободи волевиявлення і переконань в Європейському союзі. Про це стало відомо від лідера правозахисної організації «Рух солідарності», бельгійського юриста Клауса Хоффа, повідомили в партії.

За словами Клауса Хоффа, в даний час більшість експертів у Європейському союзі розцінюють ідею проведення відповідного референдуму в Україні, як елемент боротьби політиків проти «неугодних комуністів».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

На думку українських політиків, зазначив лідер «Руху солідарності», Комуністична партія «методично відстоює інтереси свого виборця».

«Занадто багатьом в Україні зараз не дає спокою зростаюча популярність Комуністичної партії, саме тому цькування комуністів організовують на найвищому рівні. Проте всі ці дії йдуть врозріз з європейською демократією», – додав правозахисник.

Клаус Хофф також висловив здивування нинішньою позицією «антикомуністів», які проголошують прагнення якнайшвидшої інтеграції України в Європейський союз і одночасно з цим зневажають цінності ЄС.

«Європейський союз повністю візьме Україну тільки в тому випадку, якщо офіційний Київ гарантує нормальне функціонування всіх політичних формувань у своїй країні», – підсумував експерт.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Раніше повідомлялося, що Комуністичну партію України хочуть заборонити за протидію євроінтеграції. Про це розповів народний депутат від КПУ Олександр Голуб. За його словами, влада і націоналістичні партії України зрозуміли, що КПУ зможе провести референдум про вступ України в МС. Саме це, впевнений нардеп, і стало причиною для таких дій проти КПУ.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: