fbpx
Новини світу

Європейських міністрів зобов’язали придбати телефони з функцією шифрування

Бельгійське видання Le Soir опублікувало інформацію про те, що всіх французьких і бельгійських міністрів зобов’язали придбати в особисте користування мобільні телефони з функцією шифрування. До цих заходів уряд двох країн вдався для того, щоб захистити телефони членів Кабміну від прослуховування іноземними спецслужбами.
 
Ще не всі міністри обзавелися новими апаратами, рекомендовано залишати свої мобільні телефони в кімнаті, сусідній з приміщенням, в якому обговорюються «чутливі теми».
 
Раніше президент Швейцарії Улі Маурер заявив, що в його країні ведеться розробка деяких технологій, що дозволяють убезпечити телефони міністрів від прослуховування. У чому конкретно полягають інновації, глава Швейцарії не пояснив, лише зазначив, що на засіданнях уряду в його країні вже давно заборонено користуватися мобільними телефонами.
 
Всі перераховані вище заходи безпеки введені після того, як була опублікована інформація про прослуховування мобільних телефонів лідерів країн Євросоюзу американським Агентством національної безпеки. Згідно з цими даними, всього в світі стеженню піддалися 35 лідерів різних держав.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 

Нові дані про "прослуховування", організоване АНБ (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: