fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Житомирі за шахрайство засудили екс-заступника керівника Державної податкової інспекції міста

У Житомирі за матеріалами СБУ до кримінальної відповідальності притягнута заступник начальника Державної податкової інспекції обласного центру, яка за грошову винагороду пообіцяла директору одного з товариств з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями міста зменшити нараховані штрафні санкції. Про це УНН повідомили у прес- центрі СБУ.

Встановлено, що у вересні-жовтні 2012 року під час проведення податківцями планової виїзної перевірки фінансово-господарської діяльності цього ТОВ було виявлено ряд порушень податкового законодавства, за що товариство має сплатити податків та штрафних санкцій на суму понад 500 тисяч гривень.

За зменшення розміру штрафних нарахувань майже удвічі – до 221 тис. гривень – заступник начальника ДПІ Житомира під час особистої зустрічі з директором товариства запросила "відступних" у розмірі 50 тис. гривень, хоча насправді жодних намірів виконати обіцяне вона не мала. Щоб переконати директора передати витребувані нею кошти, вона дала вказівку своїй підлеглій підготувати і передати представнику ТОВ проект акта перевірки із зменшеними сумами донарахувань.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

У жовтні 2012 року співробітники СБУ затримали правопорушницю "на гарячому" одразу після отримання грошей в приміщенні одного з бізнес-центрів Житомира.

Вироком Богунського районного суду Житомира колишню замначальника ДПІ міста визнано винною у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.190 (шахрайство) та ч.3 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України, та призначено покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років з іспитовим терміном 3 роки та позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком 3 роки. На підставі ст.54 КК України її також позбавили спеціального звання "радник податкової служби першого рангу".

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Ухвалою колегії суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Житомирської області вирок щодо засудженої залишено без змін.

Джерело: УНН

Читайте також: