fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Суд у справі Costa Concordia заслухав відомості одного з ключових свідків

 Сьогодні, 29 жовтня, колишня молдовська танцівниця Домніка Чемортан дала свідчення в суді у справі про катастрофу Costa Concordia. На думку фахівців, дані свідчення можуть стати ключовими у встановленні причин катастрофи лайнера. Домніка підтвердила, що в момент катастрофи вона була на капітанському містку.

 Нагадаємо, що слухання у справі про катастрофу Costa Concordia поновилися з понеділка. Вчора було заслухано першого свідка – Сальваторе Урсіно. Чоловік заявив про те, що капітан судна Франческо Скеттіно перед катастрофою наказав збільшити швидкість.

 У ході сьогоднішнього засідання Чемортан підтвердила, що вона перебувала на лайнері як пасажир. Після вечері з капітаном судна її та інших учасників застілля запросили на капітанський місток.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 «Мені було чутно, що один з офіцерів щось неправильно зробив. Капітан лайнера кричав на нього, після чого повторив наказ. Потім почувся звук сирени. Спочатку ніхто нічого не міг зрозуміти, а вже потім почався хаос. В один з моментів по всьому лайнеру пропала електрика», – повідомила Чемортан в залі засідання суду. Зазначимо, що італійське телебачення вело пряму трансляцію засідання. Крім цього Чемортан розповіла, що у неї були любовні стосунки з капітаном.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Зазначимо, що раніше молдаванка повністю заперечувала свій зв’язок з капітаном пасажирського лайнера Costa Concordia.

 Нагадаємо, що пасажирський лайнер Costa Concordia в ніч на 14 січня напоровся на рифи в Тірренському морі біля узбережжя італійської області Тоскани. У момент жахливої ​​трагедії на борту судна перебували понад 4,2 тисячі пасажирів. 32 особи в результаті краху загинули. Зазначимо, що 17 вересня була повністю завершена операція з підйому Costa Concordia, який весь цей час лежав на боці біля італійського острова Джильо.

Крах Costa Concordia (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: