fbpx
Новини світу

Росія передасть Білорусі чотири зенітних ракетних комплекси

Після закінчення зустрічі з міністром оборони Білорусі генерал-лейтенантом Юрієм Жадобіним міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що РФ в рамках програми розвитку єдиної регіональної системи протиповітряної оборони передасть Білорусі чотири зенітних ракетних комплекси С-300.
 
Угода про формування єдиної регіональної системи ППО між Росією і Білоруссю була підписана на початку 2009 року. Планується, що найближчим часом буде введена в дію цифрова система управління єдиною системою протиповітряної оборони. На озброєння єдиної російсько-білоруської системи ППО повинні встати ЗРК С-400 і "Тор-М2» , причому Білорусь зможе закуповувати їх на пільгових умовах. До недавнього часу велися також розмови про те, що єдина система ППО буде оснащена радіолокаційною станцією типу «Воронеж- ДМ», проте поки це рішення не прийнято.
 
У рамках формування єдиної системи ППО СНД, можливо, будуть створені кавказька і центральноазійська зони протиповітряної оборони. З Казахстаном вже укладено угоду про безоплатну поставку комплексів С-300.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 

Створення єдиної регіональної системи ППО (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: