fbpx
Економіка

Рада підприємців: Для впровадження регламентів ЄС в сільське господарство України необхідно 6 млрд доларів

Керівник ради підприємців при Кабінеті міністрів України Леонід Козаченко впевнений в тому, що для впровадження в українське сільське господарство технічних регламентів Євросоюзу, необхідно інвестувати близько 6 мільярдів доларів (близько 4,5 мільярдів євро). Про це Леонід Козаченко повідомив під час виступу на 3-му національному експертному форумі «Україна після Вільнюса».

«На прикладі технічних регламентів Євросоюзу, для того, щоб їх впровадити, приблизно, якщо говорити про сільське господарство України, потрібно 4,5 мільярда євро інвестувати в технічне переоснащення. А якщо в доларах, – це 6 мільярдів», – розповів керівник ради підприємців.

Леонід Козаченко стверджує, що впровадження таких регламентів потрібно Україні, а не Європейському союзу.

«Ми повинні їсти більш якісне, найкраще, з великим асортиментом», – підкреслив Козаченко.

Глава ради підприємців зазначив, що «зараз європейський ринок не є дефіцитним, він є профіцитним, і в Європі всього вистачає».

Він запевнив, що в Євросоюзі не чекають, що до них приїдуть українські продукти або автомобілі, тому що у них і так «все є».

На питання про те, чому Україна хоче об’єднатися з європейським ринком, Леонід Козаченко відповів: «У першу чергу тому що там є цінності. Це велика ціна, але ті цінності, які Україна отримає, – вони значно вищі. Це певний захист українського ринку від тих… я не хочу конкретизувати країни, і від тих сил, які зараз знаходяться за межами нашої держави. Це ті країни, які зараз не розглядають Україну, як щось дуже цікаве з точки зору розвитку. Такі країни хочуть більше відібрати у нас, ніж дати нам, а інтеграція з Євросоюзом, це стане певним захистом від цього всього».

За матеріалами: РБК-Україна 

Читайте також: