fbpx
Право

Прокуратура Києва розслідує можливу підробку «законопроекту Кличка»

Прокуратура міста Києва відкрила кримінальне провадження за заявою Оксани Продан, народного депутата України від фракції «УДАР». Зокрема, йдеться про внесення змін до Податкового кодексу України. Саме ці зміни і викликали обурення в рядах партії «УДАР» і у її лідера Віталія Кличка. Крім того, Оксана Продан заявила прокурорам про можливу підробку порівняльних таблиць.

Представники київської прокуратури повідомили, що відомості, які були викладені в заяві Оксани Продан, вже внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Як зазначили в прокуратурі, кримінальне провадження було відкрито за частиною 1-ї статті 351-ї, – «створення штучних перешкод у роботі народних депутатів України, надання їм завідомо неправдивої інформації». Крім того, кримінальне провадження було відкрито за частиною 3-ю статті 358-ї, – «підробка офіційного документа».

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Матеріали з цього виробництва були спрямовані до слідчого управління МВС України в місті Києві для подальшого розслідування.

Очікується, що столичні правоохоронці перевірять всю інформацію, яка була викладена в заяві опозиціонерки. Під час слідства будуть проведені спеціальні судові експертизи (зокрема, почеркознавча).

За результатами розслідування стане відомо, чи було порушено законодавство України під час винесення на голосування до Верховної Ради законопроекту № 2054А, який викликав серйозні суперечки і хвилювання в рядах народних депутатів.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Раніше повідомлялося, у прийнятому законі про внесення відповідних змін до Податкового кодексу, щодо реєстрації та обліку платників податків, Верховною Радою було підтримано поправку. Згідно з цією поправкою «в тому випадку, якщо особа має право постійного проживання на території іншої держави, то ця особа вважається такою, яка не проживає в Україні».

За матеріалами: zn.ua

Читайте також: