fbpx
Політика

ЗВТ є асиметричною з точки зору доступу до ринків – представництво ЄС в Україні

Після підписання Угоди про зону вільної торгівлі в рамках Угоди про асоціацію, Україна відразу отримає доступ на європейські ринки в той час, як європейські компанії не відразу отримають доступ на український ринок. Про це сказав в ході ІІІ Національно-експертного форуму "Україна після Вільнюса" координатор з питань торгівлі представництва ЄС в Україні Жослін Гітоном, передає кореспондент УНН.

"Ми вважаємо, що угода все-таки буде підписана. Перше, що очікує Україну, – це введення ЗВТ, зменшення тарифів. Україна відразу отримає доступ на європейські ринки, а європейські компанії не відразу отримають доступ на український ринок", – сказав він.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

За словами представника ЄС, для європейських компаній буде певна відстрочка, адже українські компанії повинні отримати певний час для адаптації до європейських стандартів.

"Тому ця Угода в певній мірі асиметрична з точки зору доступу до ринків", – додав він.

Екс -президент Європарламенту Єжи Бузек зазначив, що на сьогодні все залежить від української сторони, щодо підписання Угоди про асоціацію.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

"Буде підписання Угоди про асоціацію з ЄС на саміті у Вільнюсі ? Ми сподіваємося, що це відбудеться. Умови, висунуті європейською стороною Україні, відомі. І тепер все залежить від дій українського уряду ", – зазначив він.

Джерело: УНН

Читайте також: