fbpx
Політика

Візовий режим між Україною та Росією введуть в разі вступу першої в “Шенген” – С. Глазьєв

Радник Президента Росії з питань регіональної економічної інтеграції Сергій Глазьєв в ефірі "Росія 24" в черговий раз підкреслив, що візовий режим з РФ буде введений в разі вступу України до Шенгенської зони, повідомляє УНН.

Радник президента РФ зазначив, що в даний час між країнами діє безвізовий обмін.

"Угода про асоціацію не припускає, що Україна стає частиною інших візових режимів. Але оскільки українське керівництво весь час обіцяє, що шлях до ЄС дасть можливість безвізового режиму з ЄС, то логічно припустити, що наступним кроком буде прагнення України потрапити в Шенгенську зону з відміною паспортного контролю. Це означає, що Україна змусять запровадити візи на кордоні з Росією", – сказав Глазьєв.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Разом з тим він упевнений, що цивілізаційний вибір України та Росії має бути загальним.

"Україна може вважати себе Росією більше, ніж ми. Там була створена російська мова, там лежать мощі більше тисячі наших святих, це наша спільна культура та історія", – підкреслив він.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Джерело: УНН

Читайте також: