fbpx
Новини світу

Білий дім пообіцяв припинити стеження за главами дружніх держав

 Глава комітету сенату США з розвідки Дайан Файнстайн закликала до серйозного перегляду шпигунських операцій, здійснюваних Сполученими Штатами.

Д. Файнстайн заявила, що вважає неправильним стеження за лідерами дружніх держав – у першу чергу таких, як Німеччина.

Сенатор також підкреслила, що неправильним є і те, що президент США Барак Обама не знав про ці факти.

За словами глави сенатського комітету, Білий дім пообіцяв їй припинити подібну практику, передає у вівторок Бі-бі-сі.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Раніше офіційний представник Білого дому Джей Карні не виключив можливості введення додаткових обмежень серед американських спецслужб у зв’язку з скандалом з прослуховуванням у Європі.

"Ми визнаємо, що необхідно ввести додаткові обмеження в процес того, як ми збираємо і використовуємо розвіддані", – заявив Дж. Карні на брифінгу у Вашингтоні.

Представник Білого дому запевнив, що "президент США Барак Обама повністю довіряє главі Агентства національної безпеки (АНБ) Кіту Александеру".

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Дж. Карні підкреслив, що вже ведеться перегляд методів, використовуваних при зборі розвідданих, який повинен бути закінчений вже до кінця поточного року.

За даними ЗМІ, АНБ США прослуховувало розмови і стежило за керівниками і рядовими громадянами 28 країн – членів ЄС, зокрема Німеччини, Франції, Італії та Іспанії.

Американська розвідка, за твердженнями американських ЗМІ, здійснювала електронне стеження і за керівництвом інших держав.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: