fbpx
Право

Братам Навальним було пред’явлено остаточне обвинувачення у кримінальній справі «Ів Роше»

 Братам Олегу і Олексію Навальним було пред’явлено остаточне звинувачення в легалізації грошових коштів і шахрайстві у кримінальній справі «Ів Роше». Про це повідомляється у вівторок, 29 жовтня, на офіційному сайті Слідчого комітету Російської Федерації.

 Згідно з прес-релізом відомства, братів Навальних звинувачують у розкраданні шляхом обману грошових коштів ТОВ «Багатопрофільна процесінгова компанія» в сумі понад 4 млн рублів і ТОВ «Ів Роше Схід» на суму понад 26 млн рублів. Щодо легалізації грошових коштів йдеться про суму понад 21 млн рублів.

 Раніше слідчі зробили висновок, що Олексієм Навальним була створена компанія «Головне передплатне агентство», яка за сприяння Олега Навального, який працював у «Пошті Росії», отримала вигідний контракт на вантажоперевезення для компанії «Ів Роше». Імовірно, послуги компанія надавала за завищеними цінами, що призвело до незаконного збагачення братів Навальних.

 Сам Олексій Навальний, відзначають представники ЗМІ, зазначив, що насправді приводом для звинувачень у їхній бік стала «звичайна комерційна діяльність» його брата Олега, до якої він особисто не має ніякого стосунку. Згідно зі словами опозиціонера, «справа Ів Роше» настільки ж «абсурдна», як і кримінальна справа «Кировлісу», в рамках якої він раніше був засуджений за розкрадання коштів.

 Кримінальну справу про розкрадання коштів ТОВ «Ів Роше» було порушено стосовно братів Навальних в грудні минулого року, а про подібні дії при співпраці Навальних з фірмою «Багатопрофільна процесінгова компанія» – у квітні цього року. Згодом ці дві справи були об’єднані в одне кримінальне провадження. При цьому до цих пір сума збитку, який був заподіяний «Ів Роше», оцінювали в більшу суму – 55 млн рублів.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: