fbpx
Міжнародна економіка

Ахметов домовився про купівлю газу в Польщі

Холдинг «ДТЕК Трейдинг», що належить найбагатшій людині України Рінату Ахметову, підписав договір з компанією PGNiG про тестові поставки палива з Польщі. Перший транш запланований на 28-31 жовтня.

Передбачається, що максимальний середньодобовий імпорт газу з Польщі складе 3 500 000 м ³. Якщо тестові поставки виявляться успішними, за місяць «ДТЕК Трейдинг» зможе отримувати приблизно 100 000 000 м ³ газу.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

ДТЕК володіє десятьма ТЕС і двома ТЕЦ. Компанія забезпечує паливом підприємства всієї групи «Систем Кепітал Менеджмент», яка належить Рінату Ахметову, а це шість мільярдів кубометрів газу на рік. Сама ДТЕК видобуває лише півмільярда кубометрів газу, решту  закуповує на ринку.

Минулого тижня повідомлялося, що Україна припинила закупівлі польського газу у німецького трейдера RWE. Представники української влади пояснили, що країні це невигідно. Однак згодом з’ясувалося, що постачання поновилися.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Україна отримує паливо з Європи з кінця минулого року. Представники «Газпрому» неодноразово заявляли, що угоди офіційного Києва з європейськими постачальниками є непрозорими, і в основній своїй масі це ніщо інше, як реекспорт російського газу.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: