fbpx
Суспільство

У Кишиневі почалися Дні російського кіно

  У неділю в Кишиневі розпочався фестиваль російських фільмів.

Посол Росії в Молдавії Фарит Мухаметшин сказав на церемонії відкриття фестивалю: « Дні російської культури, дні російського кіно є містками між нашими країнами. Ці дні будуть сприяти зміцненню нашої дружби і наших відносин. Культура відіграє величезну роль у нашому житті, тому як тільки через культуру можна пізнавати один одного, особливо в наш час».

Читайте також:  Якудза. Історія японської мафії (ВІДЕО)

До кінця жовтня глядачі Молдови побачать вісім картин, серед яких драма «Сталевий метелик» Рената Давлетьярова і «Олена» Андрія Звягінцева та комедійна мелодрама Соні Карпуніної «Все просто».

Серед гостей фестивалю російського кіно в Кишиневі заслужений діяч РФ, народний артист Росії, режисер Олексій Учитель, актори Олександр Стриженов, Катерина Стриженова, радянський і російський сценарист Аркадій Інін.

Читайте також:  Присвячується світлій пам'яті дрогобичанина Івана Шукліна

Аркадій Інін зазначив: «Дні російського кіно – прекрасна ініціатива. Очевидно, що міжкультурний діалог між Росією і Молдовою, між нашими народами на користь обом державам».

Нагадуємо, що фестиваль російських фільмів проходить за підтримки міністерств культури Росії та Молдови, посольства РФ в РМ і Російського центру науки і культури в Кишиневі.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: