Україна має відкласти зниження ставок ПДВ і податку на прибуток – рекомендація МВФ

 Міжнародний валютний фонд (МВФ) рекомендує владі країни відкласти зниження ставок ПДВ і податку на прибуток, повідомила прес-служба Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики з посиланням на підсумки зустрічі представників Фонду з парламентаріями.

 "Голова місії МВФ в Україні Микола Георгієв і представник МВФ в Україні Жером Ваше вважають за необхідне перенести заплановане на 2014 рік зниження ставок ПДВ і податку на прибуток", – йдеться в повідомленні.

 Згідно з повідомленням, голова податкового комітету Віталій Хомутиннік в ході дискусії заявив, що комітет готовий розглянути такі пропозиції, якщо вони надійдуть від уряду.

 За його словами, комітет розгляне таку ініціативу з урахуванням "складних прогнозів" щодо дохідної частини бюджету на 2014 рік.

Related Post

 При цьому В.Хомутиннік допустив, що подібний законопроект може отримати підтримку більшості депутатів.

 Як повідомлялося, відповідно до Податкового кодексу України, з 1 січня 2014 року має відбутися зниження ставки ПДВ з 20 % до 17 % і податку на прибуток підприємств з 19% до 16%.

 За даними першого заступника голови парламентського комітету з питань бюджету Оксани Калетник, уряд вже закладає відстрочку зниження ставок податку на прибуток і ПДВ в заключні положення проекту державного бюджету на 2014 рік. 

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Leave a Comment