fbpx
Новини світу

Проблема навколо облаштування українсько-російського кордону колючим дротом створена штучно – Держприкордонслужба України

   Проблема навколо облаштування українсько-російського кордону колючим дротом створена штучно, це методи застосовуються країнами ще з радянських часів, пояснюють у Державній прикордонній службі України.

"Проблема створена абсолютно штучно. Адже точно такі ж інженерні засоби використовуються і на західному кордоні України", – розповів агентству "Інтерфакс- Україна" помічник голови прикордонного відомства Сергій Астахов, коментуючи поширену в ЗМІ інформацію про нібито встановлення колючого дроту на українсько-російському кордоні.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

За його словами, такий вид інженерного облаштування держкордону разом з низкою інших засобів, таких як рови, вежі, тепловізори, спрямований на боротьбу з нелегальними мігрантами та контрабандою, і використовується ще з радянських часів на різних ділянках українського кордону.

Ряд ЗМІ раніше повідомили, що на українсько-російському кордоні почали встановлювати загородження з колючого дроту. Зокрема, йдеться про таке нововведення на кордоні в Луганській області.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: